Ana Sayfa
Panel

Panel

Aynur Acar

TÜÇEM Çevre Derneği Başkanı

1980-2004 yılları arasında Özel sektörde; Çevre Teknolojileri, Otomotiv ve Ağır Sanayi ile Tıbbi Cihaz Sektöründe büyük Alman firmalarında 24 yıl Dış Ticaret ve Lojistik Müdürlüğü yapmıştır. 2004-2015 yılları arasında Türkiye-Almanya ikili Ticari İlişkilerinde Dış Ticaret Danışmanlığı yaparak Özel Sektör, MSB, TRT, TSE bünyesinde projeler gerçekleştirmiş ve Türkiye-Almanya Hükümetler arası imzalanan Teknik İşbirliği Protokolüyle Marmara Belediyeler Birliği (MBB) bünyesinde Türk-Alman Çevre Yönetim Merkezini kurdu ve yönetti. Türkiye’nin beş ayrı Bölgesinde Çevre ve Atık Yönetimi Eğitim Programlarını Alman teknik uzmanlarla gerçekleştirdi. Belediyelerin Çevre Koruma, Temizlik İşleri, AB Çevre Müfredatı, Türk Çevre Mevzuatları, Çevre Teknolojileri ve Çevre-Atık Yönetim Sistemleri hakkında eğitim ve seminerler vererek örnek projelere imza attı. 18 yıldır başta “Sıfır Atık” projesi olmak üzere Belediyelerin atık yönetimi alt yapısını projelerle kurguladı. Son 5 yıldır da “Türkiye Depozito İade Sistemi” Ulusal Projesinin kıdemli danışmanlığını yaparak, Dünya örneklerini ve Türkiye sistemini anlatıyor. Ayrıca, gönüllü olarak “Çevre Yönetimi”, “Atık Yönetimi”, “Alternatif Enerji Kaynakları”, “Enerji Verimliliği”, “İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri”, “Deprem ve Afet Yönetimi” ve “Engelliler İçin Erişilebilirlik” üzerine Belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının ve toplum bilincinin yaygınlaştırılmasında; Üniversiteler, Okullar, STK’lar ve Belediyelerde konferans ve seminerler vermeye devam ediyor. Türkiye’de ilk; “Neler Çöp-Neler Çöp Değil” ve“Çevreci Yaşam Klavuzu” kitapçığı  Türkiye geneline okullar, STK’lar ve birçok kuruma dağıtılmıştır.“İklim Değişikliğinin Türkiye’ye Etkileri” kitabı da farkındalık yaratmaya devam ediyor.

 

Konuşma başlığı: “İklim Değişikliğinin Etkilerinde Kadınların Rolü”

TÜÇEM Çevre Derneği iklim değişikliği etkilerini azaltma çalışmaları.

Prof. Dr. Dilek AYGİN

Sakarya Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi (Dekan)

İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu'ndan 1991 yılında mezun oldu. 1994'te İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisansını, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. 1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ABD’nda hemşire olarak görev yaptı. 1994 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi’nde hizmet vermektedir. Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği alanında 2013 yılında Doçentlik ve 2019 yılında Profesörlük ünvanını aldı. Halen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görevini sürdürmektedir. Dış kaynaklı ve BAP projelerinde yürütücü ve araştırmacı olarak yer almıştır. Uluslararası ve ulusal çok sayıda yayını, kitap bölümleri, kitapları, projeleri, ödülleri ve Faydalı Model Patenti bulunmaktadır. Çok sayıda yüksek lisans ve doktora mezunu veren Aygin yüksek lisans ve doktora danışmanlıklarına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.

 

Konuşma başlığı: “Eğitim alanında karbon ayak izi azaltılabilir mi?

Dr. Nuran Talu 

Küresel Denge Derneği Başkanı 

ODTÜ, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun olmasının ardından yüksek lisans ve doktora çalışmalarını siyaset bilimi ve kamu yönetimi dalında yapmıştır. Yirmi iki yıl uzman ve bürokrat olarak, OECD, AB, Birleşmiş Milletler, WB, İKB gibi uluslararası kuruluşlarda çevre ve iklim değişikliği alanında resmi daimi pozisyonlarda görev yapmıştır. İlk kitabı yasama organının doğanın korunmasına yaklaşımını sorguladığı “TBMM’de Çevre Siyaseti” başlıklıdır. Avrupa Birliği çevre politikalarını Türkiye için ulusal ve yerel boyutta değerlendirdiği iki kitabı daha sonra yayınlanmıştır. “Türkiye’de İklim Değişikliği Siyaseti” başlıklı dördüncü kitabında ise iklim krizi ve siyaset arasındaki bağı küresel zeminde ve ülke deneyimleriyle ele almıştır. Halen, bir yandan uluslararası uzman kuruluşlara iklim politikaları alanında danışmanlık yaparken diğer yandan kurucu üyesi olduğu Küresel Denge Derneği’nin şemsiyesi altında Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarını güçlendirmek ve toplumun her kesiminin iklim mücadelesinde aktif olmalarını sağlamak için gönüllü emek harcamaya devam etmektedir.

Konuşma başlığı: "İklim Değişikliği, Kadınlar ve Adil Gelecek"

 

 Prof.Dr. Sinem Yıldırımalp

Sakarya Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi (TÖMER Müdürü)

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim üyesi olan Sinem Yıldırımalp sosyal politika alanında çalışmalar yürütmektedir. Kadınlara yönelik yoksulluk, istihdam, göç gibi alanlarda çalışmaları bulunan Yıldırımalp’in, afetlere yönelik çalışmaları da bulunmaktadır. 6 Şubat Kahramanmaraş depremine yönelik afet sonrası kadınları konu alan TÜBİTAK 1002-C Doğal Afetler Projelerini Destekleme Programı kapsamında “Afet Sonrası İnsani Güvenliğin Yeniden İnşası İçin Çadırkentlerde Mevcut Durum Tespiti: Malatya Çadırkentleri Örneği” isimli projede araştırmacı olarak görev almıştır. Halen TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında “Sürdürülebilir Afet Yönetimi Planlamasında İnsani Güvenliğin İnşası: Kahramanmaraş Konteyner Kentleri Örneği” projesinin yürütücülüğünü yapmaktadır.

Konuşma başlığı: "Doğanın sesine kulak veren kadınlar”

 

 

 

Fotoğraflar